Niezmiernie miło nam poinformować, że Akademia Ekonomiczno – Humanistyczna w Warszawie jako pierwsza uczelnia w Polsce i druga w Europie Środkowej dołączyła do International Society for Gastronomic Sciences and Studies https://www.internationalgastronomicsociety.org

Towarzystwo zrzesza 350 członków z 57 państw na całym Świecie pracujących w obszarze nauk o żywności i gastronomii w 156 uniwersytetach i instytutach naukowych.

Siedziba Towarzystwa mieści się w University of Gastronomic Sciences in Pollenzo (Włochy) https://www.unisg.it/en/welcome-unisg/

Podczas wizyty studyjnej Prodziekana Wydziału Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu w Pollenzo dr Macieja Kluza na spotkaniach w Władzami uczelni i Prezydentem Towarzystwa Prof. Andrea Pieroni omawiano możliwości współpracy, wspólnych projektów naukowych (Horizon Europe) w obszarze fermentowanej, prozdrowotnej żywności „super foods” a także utworzeniu przedstawicielstwa Towarzystwa na obszar Europy Środkowo – Wschodniej w AEH.